По света и у нас, и един рингтон


Не съм писал за политика до сега, не мисля и да пиша, защото ми се гади от нея, а и има толкова места в мрежата, където може да прочете всякакви неща… Пиша, защото не ми се спи, а се изморих от фотошоп а не ми се играе… И не, не съм пил нищо, освен чай Ройбос. Този чай е супер (пакетче от 20 филтъра е 2лв, по-скъп е от другите, ама не с много), а аз чай не обичам и не пия, по-принцип… опитайте, няма да съжалявате.

Едно събитие мина доста незабелязано днес, мисля че само Данаил писа в G+, а именно законопроекта на агенциите SOPA (Stop Online Piracy Act) заедно с PROTECT IP Act, който предвижда тези агенции да могат да спират сайтове, и плащания по реклами и др. ако те решат че има нарушени авторски и сродни права. Както може би знаете, все още няма ясни и точни дефиниции за тези права и може да се спекулира доста… Освен това, искат и правото да нареждат на DNS операторите да спират сайтове… Ще кажете че това си е проблем на американците… ами не е, защото най-ползваните домейни (com, net, org) се администрират от американски домейн нейм регистър. Дано да не стане! Много интернет компании начело с Mozilla и всички социални мрежи, подеха кампания в защита на интернет. Вие може да дадете своя глас в защита на свободата, също: цък. Не ви коства нищо, направете го! Интернет е може би последното свободно място, нека не го губим!

И на края, ще си завърша монолога с малко родна действителност… според новините по телевизиите – в Гърция се бият с полицаите, нищо че новия им премиер беше приет радушно, до голяма степен същото важи и за Италия, че в Испания има размирици, които не стихват се знае отдавна, съвсем деликатно се споменава че движението „да окупираме заедно“, което те упорито продължават да наричат „окупирай Уол стриийт“ бива всеки ден бито от полицията, в Ню Йорк полицаите събарят палатки, пръскат с лютив спрей протестиращите и какво ли не (после пак да разправят колко демократични били)… а у нас ни занимават как новите цигари били като старите и не гаснели, как няма да доживея до пенсия и как догодина можело да вдигнат заплатите с два лева… Е няма такава държава и няма такъв народ! Ние явно искаме да сме в мизерията, да спират тока на общини, да не можем да си плащаме сметките, да сме болни а децата да растат неграмотни в една псевдо образователна система! Спирам, че ще стане грозно…

Провокиран от всичко това си спомних вчерашното шоу на Слави и първата песен на Боцко Султарийски с новата бек вокалистка (не Грахич, другата). И реших да я направя на рингтон, звучи така:

Ако ви харесва, свалете от най-долу, а ако не може да слушате, вижте си настройките на браузъра. Като се замисля, файла е формат mp3, а това е затворен формат (същото важи и за RAR архивите), ако приемат онзи закон, за който писах в началото и този блог може да бъде спрян, защото е на Американски сървър, както всички wordpress.com блогове и всички blogspot блогове…

––––––-
Ring

Advertisements

6 comments on “По света и у нас, и един рингтон

 1. И иииии Слави е чудесен, и Слави е прекрасен
  И само той ни пази, от лошия ББ.

  Ще ме извиняваш, но Слави е точно толкова отговорен за положението в България колкото Бойко, колкото Дуган и Серго. Даже той е повече виновен от тях, защото 20 години той беше лицето на свободната преса. Само дето той е най-големия цензур в ефира.

 2. Хей, аз ме съм фен на Слави, поне не голям, но да твърдиш че тв водещ е виновен за всичко, наравно с политиците, е малко несериозно. Той поне винаги критикува правителството, което и да е то, докато останалите медии доста сервилничат… и това за песента е само финала на публикацията, защо точно на това наблягаш?

 3. Защото според мен, променя целия смисъл на публикацията. Слави е част от мафията. Той се опитва да насочва недоволството на хората, за да избират посочени от него политици (като например кандидата за президент Кунева). Той не се опитва да отстрани неправдата. Той иска да печели от нея. За това смятам, че споменаването на името му опорочава всичко.

 4. Ами, така ми дойде снощи, така го написах, ако смяташ че трите реда, в които споменавам предаване, а не човек, променят целия смисъл, така да е… но не ни е виновен никой, сами сме си виновни, имаме политици и медии, каквито заслужаваме!

  А правдата няма да я видим по телевизора никога, а ако приемат онзи закон, може и в мрежата да не я видим…

 5. Просто винаги се дразня когато в някоя хубава кауза, се намесва името на Дългия. Все едно без него не може.Точно заради него спрях да ходя на протестите за високите цени на горивата. Хората говореха за него като за светец. И каузата се опорочи. Поне за мен.

 6. Всъщност, като писах статията не си мислех за предавания и шоумени (рингтона беше готов от сутринта), мислех си за хората, за тези хора: снимка. Защо те могат, а ние не?!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s