Mint 12 – Новини


Май ще ми стане навик да превеждам публикациите на екипа, който прави линукс минт! 🙂

Тези които предпочитат оригинала – цък, не съм превел цялата публикация, само тази част, която е за линукс минт. Приятно четене.

„Много грешки са фиксирани в подготовката ни за финалния рилейз:

  • apturl вече е напълно функционално.
  • Добавянето на PPA хранилища вече е фикснато.
  • MATE получи критична актуализация на mate-session-manager (този бъг пречеше на MATE да се стартира от екрана за вход).
  • mintMenu е пренесено и в MATE.
  • Вече е възможно отварянето на пакети с gdebi.
  • MGSE ​​менюто получи клавиатурна навигация и множество грешки са коригирани.
  • MGSE ​​Windowlist е със съвсем нов облик и сега прилича много на Gnome 2 Windowlist.
  • MGSE-bottompanel вече дава възможност за превключване между работните плотове, използвайки клавишните комбинации Ctrl + Alt + стрелка.
  • Mint-Z вече има „сребърен“ долен панел, меню и списък с прозорци, които приличат на Mint 11, както и нова тема, наречена Mint-Z-Dark, която се отличава с черни компоненти и изглежда като подобрен вариант на настоящата в RC.
  • Възможност за отваряне на директории като Root е добавенa в Gnome 3.

Отзивите, които получаваме от Вас за RC, ни дадоха насоките, от които се нуждаехме. Както се очакваше, въвеждането на Gnome 3 раздели Mint общността на две. Ние сме щастливи от това, че MGSE е добре приет и че помага на хората, които тепърва мигрират към Gnome 3. MGSE получи много забележими подобрения и във финалната си версия Linux Mint 12 ще дойде с Gnome 3, който е значително по-добър, от този в RC-то.

Лично аз разбирам факта, че някои Gnome 2 потребители са изключително загрижени. Независимо дали става дума за Gnome 3 или MATE, тези технологии са скорошни и те не са толкова зрели, като Gnome 2. Но е важно да се разбере, че те са нашето бъдеще, ако продължим да задържаме Gnome 2 ще предизвикаме конфликт на пакети, както с Gnome 3, така и с Ubuntu и това ще доведе до срив. С други думи, ако продължим да се придържаме към Gnome 2.32, Linux Mint вече няма да бъде съвместим с Ubuntu и с GNOME 3. Ние сме една от последните дистрибуции, поддържащи Gnome 2, ние сме сред малкото подкрепящи MATE и правещи иновации за Gnome 3, правим го, за да улесним прехода и да накараме хората да се чувстват „като у дома си“ с този нов десктоп. С Linux Mint 12, ние даваме на Mint потребителите възможност да опитат MATE и да мигрират към Gnome 3/MGSE. Въпреки, че тези два десктопа изглеждат като „крачка назад“, тези среди ще се подобрят много бързо. Предишни версии на Linux Mint все още са достъпни за потребителите, които предпочитат Gnome 2, разбира се те остаряват и ще им спрем поддръжката, но дотогава MATE, както и Gnome 3/MGSE ще са вече узрели. MATE става все по-пълно въплъщение на Gnome 2, а Gnome3/MGSE е чисто новата реализация на визията ни за десктопа на Linux Mint.“

Стискам палци на екипа на минт, вярвам че ще ни зарадват. За финал, една снимка от Румънския университет „1 decembrie 1918“:

Advertisements

One comment on “Mint 12 – Новини

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s