Скрипт за сваляне на субтитри


Много време мина от последната публикация… Никой не ме напсува за нея, което значи че или сте тотално безразлични или че ме псувате на ум… Предпочитам второто, но както и да е, днес ще пиша за нещо хубаво – за линукс и как да си улесним съществуването и гледането на видео с един скрипт, който ще свали субтртите на маркиран от нас видео файл, стига те да са налични в сайта opensubtitled.org. А там има мноооого субтитри.

И така, този път скрипта е на python и не е писан от мен, от мен са само превода на диалоговите прозорци и настройването на скрипта да търси субтитри на български. Което не е кой знае какво… С автора на скрипта и с оригиналните английски и френски версии може да се запознаете на сайта на gnome-look.org – цък.

Както обикновенно, скрипта може да свалите от най-долу, а интеграцията му с наутилус може да я направите по вече описаните от мен начини в предишните публикации – за заключването на папка и за смяна на енкодинга на текстов файл. Разбира се може да предложите и ваш собствен начин на интеграция… Приятно ползване на скрипта.

–––––––––
Намери и свали субтитри

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s