Последни новини около Линукс Минт


Както обикновено, последните новини лично от самия Clem:

LMDE 201204

Бих искал да благодаря на всички, които тестваха RC-то и ни изпратиха отзивите си. Ние намерихме 68 бъга и ги свалихме до 19.

Отстранени са грешки при изграждането на живия диск, изчистени са и грешките при зареждането на диска или преносимата памет на компютри, с променени настройки за стартиране. От това следва че финалната версия на LMDE 201204, както и следващите, ще могат да стартират на компютри, на които досега не са успявали!

GDM3 също извървя своя път от излизането си, до RC версията. Липсата на настройки и факта че потребителите не могат да изберат език са важни слабости! В рамките на проекта МАТЕ все още тече дискусия, дали да се създаде форк на GDM2 или просто да го препакетираме за целите на Линукс Минт, както и дали да се ползва версия 2.20 (богата на функции, с графичен редактор и поддръжка на теми) или да се ползва 2.32 (която е с по-добър интерфейс). Ние също така обмисляме дали да ползваме GDM3 в LMDE и Linux Mint 13.

Linux Mint 13

Линукс Минт 13 ще се нарича „Мая“ и ще е готов до края на май 2012.

Кодовото име беше избрано отдавна. Името на дъщеря ми е същото, освен това, името има връзка и с:

На Индийски „мая“ означава „илюзия“.

Забележка: Изборът на това кодово име няма нищо общо с календара на маите и прословутите катастрофални интерпретации за 2012 г.

Линукс Минт 13 ще има отделни версии за МАТЕ и Cinnamon. Дали ще има общо издание и коя от двете среди ще се счита за „по подразбиране“ още не е решено.

Партньорства

CompuLab

От декември 2011 г., ние работим в тясно партньорство с CompuLab.

Компанията произвежда уникална серия компютри (всъщност са мини компютри б.пр.), наречени fitCP3, които идват с предварително инсталирана версия на Linux Mint 12, включваща MATE 1.2 и XBMC.

Linux Mint и CompuLab работят заедно за подобряване на тази система. CompuLab помага на Linux Mint, споделяйки част от печалбите, осъществени от продажбите на настоящия модел, наречен „mintBox“ (Предстои логото на Линукс Минт да бъде брандирано на FitPC3). Компанията също така предоставя на нашия екип компютри и друго оборудване.

Ние сме щастливи от отношения си с CompuLab и с машините, които те произвеждат. Ние ще публикуваме ревю на „mintBox“ и ще го обявим веднага след като стане достъпен.

Yahoo

Yahoo се присъединява към списъка на търсачките, които са инсталирани по подразбиране и ще участват в споделянето на приходите си с Linux Mint, бе подписано споразумение с DDC за следните региони: САЩ, Канада, Германия, Великобритания, Ирландия, Франция, Испания и Италия.

Търсачката Yahoо ще бъде по подразбиране в LMDE, може да бъде по подразбиране и в Linux Mint 13, (в зависимост от преговорите с Google).

Партньорство с DuckDuckGo, продължава да се развива и двете търсачки, ще бъдат включени по подразбиране.

Други партньорства

Партньорства се обсъждат с Google и ThinkPenguin.

Linux Mint 10 достигна края на „живота си“

Linux Mint 10 достигна края на „живота си“. Вероятно ще е възможно да се работи на него още няколко години, но няма да има поддръжка и актуализации.

Linux Mint 11, ще бъдат поддържан до октомври 2012.

Linux Mint 9 и Linux Mint 12, ще бъдат поддържани до края на април 2013.

Предстоящия Linux Mint 13, ще бъдат поддържан до април 2017.“

Това е. Ако искате в оригинал: Цък.

Advertisements

2 comments on “Последни новини около Линукс Минт

  1. Таня, дистрибуцията, която аз и Гери ползваме е Ubuntu 10.04.4 LTS и мога да ти я препоръчам на драго сърце… За останалите възможности и каква е моята гледна точка, относно дистрибуциите и графичните среди, ще напиша публикация. Ще я почна сега, но кога ще е готова не знам… E, ще гледам да е много скоро.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s