Три точковия подход на Maxthon за по-добра сигурност


От Карл Матсън

В Maxthon сигурността и личната неприкосновеност не са просто празни приказки, те са обещание! Ние имаме цял арсенал от системи и процеси, които пазят Вас и Вашите данни, докато Вие изследвате интернет и се забавлявате така, както искате, когато искате и където искате! Ние разглеждаме въпроса със сигурността в три основни точки: (1) Криптиране на безжичното предаване (OTA). (2) Управление на данните в облака. (3) Подбор на персонала.

Сега, нека разгледаме тези три точки, които Maxton Cloud Browser използва, започвайки от номер едно. В най-честия случай заявките, които повечето браузъри отправят към сайтовете, не са криптирани. Криптографският метод се ползва отдавна, за да пази информацията в нашите устройства в кодиран вид. Потребителската информация, като „Предпочитани“ и „История на сърфирането“ с помощта на алгоритъм за шифроване се превръща в нечетим текст.

Но ако сте на място, където се използва неподсигурена wifi връзка и Вашите заявки не са криптирани, някой лесно може да „слуша“ всяка Ваша http заявка и да чете в некодиран текст личната Ви информация и кореспонденция! Но няма нужда да се притеснявате от това, когато ползвате Maxthon Cloud Browser! Всеки път, когато споделяте, изпращате или синхронизирате нещо с нашия продукт, то е криптирано според AES 256 стандарта!

Във втората точка на защита, нека погледнем как Maxthon управлява Вашите данни в облака. След като отправите искане и браузъра го криптира и изпрати до акаунта Ви в облака, ние добавяме още една защитна стена. Вашите (вече криптирани) данни се сегментират и се разхвърлят в различни сървъри на нашата архитектура. Всъщност, накълцваме ги на много парченца, всяко от тях допълнително криптирано.

И накрая, ние си подбираме много внимателно персонала – особено тези, които имат достъп до нашата инфраструктура. С други думи, много малко хора имат достъп до мрежовите сървъри на Maxthon, където са разхвърляни Вашите данни (първо криптирани, а после и накълцани).

И за финал, къде е ключът – как отключваме тези данни? Някои други облачни услуги пазят потребителския „ключ“ в облака си. Maxthon предпочита да се ограничи с физическото устройство – което означава, че трябва да имаш физически достъп до устройството, за да имаш достъп до криптираното съдържание в облака!

Не, не сме го направили за хакерите! Казано с други думи, ако неупълномощено лице или правителствена агенция опита да хакне браузъра Ви, да търси информация или файлове, те ще бъдат посрещнати от стена от драсканици, докато Вашата информация ще е на сигурно!

Източник

Advertisements

3 comments on “Три точковия подход на Maxthon за по-добра сигурност

 1. Здраствуй таварищ или както там се пише 😉

  Днеска в ЛЗБ стана въпрос за DeadBeaf та се сетих, че писа за него преди време. Рекох да засиля една връзка насам и попитах Гошо (тъпо, просто трябваше да погледна в съсържанието). Осъзнах си грешката от автоматичното действие, но попаднах на нещо друго.

  Виждал ли си това:

  http://www.rso72.ru/

  ???

  Това ми излезе като резултат на питането. Имам смътно подозрение, че това е дело на някакъв SEObot, но не съм сигурен. Просто реших да го споделя с теб.

 2. Здрасти! Мне, не знаех за това, благодаря че ме светна…

  Че е руско, руско е, че е бот, бот е… 🙂 Но не е СЕО, поне на мен не ми помага! И не си е свършило добре работата, което пък ме радва!

  Всъщност малко ме ласкае че някой е решил че блога си струва да бъде клониран… Но не се е получило. Аз няма какво да направя срещу подобни опити, освен да пробвам да забраня копирането на текст от станиците, а аз няма да го направя! Останалото е в ръцете на админите от wordpress. А те са много добри! 🙂

  Но истински ме радва друго, въпреки че за последната година (стана май), тук има само една нова публикация (тази, под която пишем), а вие не ни забравяте, и продължавате да се навъртате насм! Майната им на ботовете, хората са важни!

 3. 🙂

  Човек не може да забрави туко така старите си дружки я 😉 То и аз нямам нови публикации, макар да съм написал доста, даже и този месец написах, но пък все не ми остава време и желание да си вдигна ново местенце и така си седят извън линия в чакане на техният ден.

  Привет!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s