Българските радиа с версия за xfce и като аплет за Cinnamon


И така, оказа се че наистина нищо не може да спре една идея, чието време е дошло… Въпреки че бях спрял да се занимавам със скрипта за радиата, той вече си има версия, която специално е подобрена за работа с xfce! Сменен е и плеърът, с който програмата работи, затова всеки, който иска да ползва обновения скрипт, преди това трябва да си сложи moc плеър. Става просто като напишете в терминала sudo apt-get install moc.

Версията за xfce и блестящата идея да се ползва moc вместо mplayer са на bisak. Вече е възможно да се сменя радио с радио, без първо да се спира работещото. Браво пич! Е, от ника предполагам че си момче…

Обновеният скрипт, заедно с инструкциите на автора може да бъде изтеглен от тук: цък.

Сега остава Данаил да оправи зависимостите в deb пакета за Unity… 🙂

За тези от Вас, които четат блога, или ме познават от някъде не е тайна пристрастието ми към Cinnamon и Linux Mint, и след последните обновления на скрипта нямаше как да не напиша един аплет за Cinnamon. Крайният резултат е този:

Ако случайно и Вие ползвате Cinnamon, и искате да слушате радио, сложете си moc плеър, свалете архива от най-долу, разархивирайте, отворете файловия си мениджър като администратор и копирайте папката BgRadio@spacy01 в /usr/share/cinnamon/applets/. След това влезте в папката, влезте и в папката po и копирайте файла bgradio.mo в /usr/share/locale/bg/LC_MESSAGES/.

mo файла е превода на радиата, той е нужен за да ви се покаже аплета на български. За да стане това е нужно цялата Ви система да е с българска локализация.

Вече може от настройките да активирате новия аплет.

Това е, приятно слушане!

Свали: BgRadio@spacy01

Advertisements

4 comments on “Българските радиа с версия за xfce и като аплет за Cinnamon

  1. Ще слушаме и още как 🙂 Много, много благодарим, че не си зарязал проекта и продължаваш все така да ни радваш!

  2. Е, доколокото си спомням не ползваш нито една от споментатите в заглавието и публикацията графични среди… И сигурно няма да се възползваш много от новостите, но благодаря за похвалата! 🙂

  3. от 1-2 дена съм инсталирал и разглеждам Linux Mint XFCE 16. Това XFCE много ме зарадва. Досега си карах на Linux Mint 14 Mate и лека полека почнах да си прехвърлям нещата към новата инсталация. … и съвсем случайно, разглеждайки deviantART, попаднах на http://spacy01.deviantart.com/ и оттам и на това много хубаво скриптче. Благодарности …. в момента си слушам БГ.Радио. … всичко добро

  4. Мда, Минт 16 е много добра дистрибуция, и въобще минт е от малкото проекти, които от версия на версия стават все по-добри! Аз лично към xfce имам много специално отнишение… Когато имах проблеми с компа, седях на жив диск с xfce почти седмица, докато си сменя харда, и оттам са ми добрите чувства… 🙂 Но къде си държат файловите с превод и как изобщо се contribute-ва за тях?

    Радвам се че скрипта ти харесва, приятно слушане!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s